Chipsy kukurydziane o smaku zielonej cebulki. Produkt bezglutenowy. 75% mniej tłuszczu. Bez oleju palmowego, konserwantów i glutenu. Lżejsza alternatywa dla tradycyjnych chipsów. Zroszone mgiełką oliwy.
Składniki:
57,5% kukurydza popcornowa bez łuski, granulat kukurydziany ( 24,1% mąka kukurydziana, olej rzepakowy ), oliwa z wytłoczyn oliwek, dekstroza kukurydziana, serwatka w proszku z mleka, cebula w proszku, laktoza (z mleka), mleko w proszku, suszona natka pietruszki, ekstrakt z drożdży, syrop skrobiowy (kukurydziany), regulatory kwasowości: kwas mlekowy, jabłkowy, aromat.. Możliwa obecność soi i gorczycy.
Wartość odżywcza | na 100 g | na porcję (30g) | |
Wartość energetyczna | 1766 kJ / 412 kcal | 418 kJ / 126 kcal | |
Tłuszcz, w tym: | 7,6 g | 2,5 g | |
-kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g | 0,3 g | |
Węglowodany, w tym: | 76,5 g | 23,0 g | |
-cukry | 2,6 g | 0,8 g | |
Błonnik | 3,0 g | 0,9 g | |
Białko | 9,4 g | 2,8 g | |
Sól | 2,6 g | 0,8 g |
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.